HAARLEMMERMEER – Met een landelijk actie helpt Albert Heijn de Voedselbanken door in 300 filialen op alle dagen in de laatste week van augustus winkelinzamelingen mogelijk te maken, waarbij producten door klanten van Albert Heijn kunnen worden gedoneerd. In Haarlemmermeer doen zes AH-filialen mee met deze actie en de Voedselbank zoekt vrijwilligers om die inzamelingen te bemensen.

Voedselbank Haarlemmermeer is in de coronaperiode niet dicht gegaan, maar terwijl het beginstadium van de crisis veel verse waren van horecabedrijven opleverde, ontstond er aansluitend vooral een tekort aan houdbare levensmiddelen door hamstergedrag van consumenten en stopgezette supermarktinzamelingen. Inmiddels is er een groot gebrek aan zowel houdbare als verse levensmiddelen ontstaan. Deze inzamelingen komen voor de voedselbank dus op het juiste moment!

Er hebben zich al heel wat vrijwilligers en bedrijven opgegeven (60) om mee te doen met deze actie, die loopt van 24 tot en met 30 augustus, maar we komen op verschillende dagen ook nog veel mensen tekort (100).

Voor de AH-filialen in Toolenburg, Hoofddorp centrum, Muiderbos, Floriande, Badhoevedorp en Nieuw-Vennep zoekt de voedselbank vrijwilligers die op een of meerdere dagen van de week de inzameling van 10:00 tot 14:00 of 14:00 tot 18:00 in een AH-filiaal willen begeleiden.

De Voedselbank helpt meer dan 300 Haarlemmermeerse huishoudens met meer dan 950 mensen met een wekelijks gratis levensmiddelenpakket. Het blijft belangrijk dat mensen geen extra financiële schuld opbouwen door eten te moeten kopen voor hun gezin, ook niet door de coronacrisis, waarin mensen hun baan kwijtraken, daardoor hun inkomsten verliezen en afhankelijk worden van de voedselbank, zegt voorzitter Hans de Bats van Voedselbank Haarlemmermeer.

Op deze website https://www.voedselbankhaarlemmermeer.nl/winkelrooster-per-winkel/

kunt u zich als vrijwilliger of als bedrijf aanmelden.

Aanmelden van voedseldonaties kan via de website www.voedselbankhaarlemmermeer.nl. Voedsel kan ook worden aangeboden door een email te sturen naar: voedseldepot@voedselbankhaarlemmermeer.nl

MeerRadio nieuwsoverzicht van dinsdag 18 aug 2020

met Winkelinzameling in de Haarlemmermeer bij 6 AH winkels voor de Voedselbank Haarlemmermeer