Missie & Visie

Vereniging van Nederlandse Voedselbanken

Als onderdeel van de Vereniging Voedselbanken Nederland werken wij samen met voedselbanken in het hele land. Deze samenwerking strekt zich uit tot diverse gebieden, waaronder voedselverwerving en het waarborgen van voedselveiligheid. De normen voor het verkrijgen van een voedselpakket worden binnen deze vereniging vastgesteld. In Nederland zijn 170 lokale voedselbanken met 515 uitgiftepunten aangesloten, met in totaal 12.000 onbetaalde vrijwilligers. In 2019 zijn 35.000 huishoudens, bestaande uit 151.000 personen, voorzien van voedselpakketten. Dit vertaalt zich naar bijna 2 miljoen pakketten met een gemiddelde waarde van €35,- per pakket.

Voor meer informatie over de landelijke samenwerking verwijzen wij u naar voedselbankennederland.nl

Onze Missie

Onze missie is duidelijk: Voedselbank Haarlemmermeer zet zich in voor mensen die tijdelijk niet in hun eigen levensbehoeften kunnen voorzien. Dit doen wij door wekelijks gratis voedselpakketten te verstrekken aan gezinnen die na financiële screening voldoen aan onze criteria. Al het voedsel dat wij uitdelen wordt gedoneerd door derden, en we zijn transparant over onze werkwijze. U kunt op deze website alle informatie vinden die u nodig heeft, maar mocht u vragen hebben, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

Onze Kernwaarden

Bij Voedselbank Haarlemmermeer staan we voor transparantie, neutraliteit, en eerlijke verdeling. We werken uitsluitend met vrijwilligers en verstrekken voedsel dat door anderen is gedoneerd. Ons doel is om voedsel op een eerlijke en rechtvaardige manier te verdelen, zonder politieke of religieuze voorkeur.

Onze Doelstellingen

Onze voornaamste doelen zijn het bieden van directe voedselhulp aan de meest behoeftigen en het voorkomen van verspilling van goed voedsel. Door samen te werken met betrokken gemeenten, instanties, en vrijwilligers streven we ernaar om een positieve impact te hebben op het welzijn van onze medeburgers en bij te dragen aan een duurzamere samenleving.

Wij nodigen u uit om onze website te verkennen en meer te leren over onze missie, doelen, en werkwijze. Samen kunnen we een verschil maken in het leven van degenen die het het hardst nodig hebben.