Over Voedselbank Haarlemmermeer

Welkom bij Voedselbank Haarlemmermeer

Stichting Voedselbank Haarlemmermeer zet zich in voor huishoudens in Haarlemmermeer die, om diverse redenen, in financiële moeilijkheden verkeren en daardoor niet in staat zijn om voedsel te kopen. Wij verstrekken voedsel dat niet meer verkocht kan worden maar nog wel veilig geconsumeerd kan worden. Door samenwerking met supermarkten en andere voedselleveranciers, door donaties en met de inzet van onbetaalde vrijwilligers, kunnen wij deze huishoudens ondersteunen. Op 16 februari 2006 werd de Stichting Voedselbank Haarlemmermeer opgericht. Vandaag de dag zorgen ongeveer 185 vrijwilligers ervoor dat Voedselbank Haarlemmermeer wekelijks haar klanten van een goed gevuld voedselpakket kunnen voorzien. Lees meer over onze geschiedenis op deze pagina.

Wie zijn wij?

Voedselbank Haarlemmermeer is een organisatie die volledig bestaat uit vrijwilligers. Meer over onze vrijwilligers en het bestuur op deze pagina.

Als onderdeel van de Vereniging Voedselbanken Nederland werken wij samen met voedselbanken in het hele land. Deze samenwerking strekt zich uit tot diverse gebieden, waaronder voedselverwerving en het waarborgen van voedselveiligheid. De normen voor het verkrijgen van een voedselpakket worden binnen deze vereniging vastgesteld. In Nederland zijn 170 lokale voedselbanken met 515 uitgiftepunten aangesloten, met in totaal 12.000 onbetaalde vrijwilligers. In 2019 zijn 35.000 huishoudens, bestaande uit 151.000 personen, voorzien van voedselpakketten. Dit vertaalt zich naar bijna 2 miljoen pakketten met een gemiddelde waarde van €35,- per pakket.

Voor meer informatie over de landelijke samenwerking verwijzen wij u naar voedselbankennederland.nl

Onze Missie

Onze missie is duidelijk: Voedselbank Haarlemmermeer zet zich in voor mensen die tijdelijk niet in hun eigen levensbehoeften kunnen voorzien. Dit doen wij door wekelijks gratis voedselpakketten te verstrekken aan gezinnen die na financiële screening voldoen aan onze criteria. Al het voedsel dat wij uitdelen wordt gedoneerd door derden, en we zijn transparant over onze werkwijze. Lees meer over onze missie en visie op deze pagina.

Onze locaties

Voedselbank Haarlemmermeer heeft een hoofdkantoor en uitdeellocatie gevestigd in Hoofddorp en daarnaast nog 7 andere uitdeellocaties. Lees meer op deze pagina.