Komt u in aanmerking voor een Voedselpakket?

Voedselpakketten zijn bedoeld als noodhulp, voor als u korte of langere tijd financieel echt niet rond kunt komen.
Om te bepalen of wij u een voedselpakket kunnen geven, willen wij van u weten hoeveel u maandelijks overhoudt voor eten en kleding. Dus nádat de vaste lasten zoals huur, gas, water, licht, verzekeringen en dergelijke betaald zijn.

In de tabel hieronder ziet u de normbedragen. U kunt ook het rekenvoorbeeld hiernaast invullen.

  • Zit u onder de norm?
    Neem dan snel contact met de gemeente op: u komt waarschijnlijk in aanmerking voor een voedselpakket.
  • Zit u net boven de norm?
    Neem dan ook snel contact met de gemeente op: Als u bijvoorbeeld 50 euro boven de norm zit, heeft u misschien tóch recht op een voedselpakket. De berekening van de vaste lasten is namelijk erg ingewikkeld. Bij de gemeente rekenen ze het graag voor u uit.
  • Zit u ruim boven de norm?
    Waarschijnlijk heeft u geen recht op een voedselpakket. Maar heeft u advies nodig? Of ziet u het gewoon even niet meer zitten? op de volgende website kunnen ze u mogelijk helpen www.regelhulp.nl

DE NORM VANAF 1-1-2024

De norm bestaat uit een basisbedrag per huishouden van 200 euro per maand, met daarbij opgeteld een bedrag per persoon van 115 euro per maand. Bekijk de tabel om te zien wat dat betekent.

KLANT WORDEN?

Vul hieronder het formulier in om te weten te komen of u misschien in aanmerking komt voor de voedselbank. Het is een schatting. Uw pakket wordt pas definitief toegekend in een gesprek met ons.

BEREKENING

Resultaat berekening:

U heeft waarschijnlijk recht op een voedselpakket. Maak snel een afspraak met de gemeente.

Klik hier voor meer informatie.

Resultaat berekening:

U zit boven de norm. Is dat tot ongeveer 50 euro méér, dan is het verstandig even bij de gemeente langs te komen voor een gesprek. Misschien heeft u tóch recht op een voedselpakket. Is het meer dan 50 euro, dan komt u waarschijnlijk niet in aanmerking voor een voedselpakket. Maar heeft u advies nodig of ziet u het even niet meer zitten? op de volgende website kunnen ze u mogelijk helpen www.regelhulp.nl

Klik hier voor meer informatie.

.

Uitleg over de normen kunt u op de volgende PDF vinden. Toekenningscriteria-januari-2024-DEF

PROCEDURE
Het aanvragen van een voedselpakket gaat door het invullen van het Meldingsformulier Sociale Dienstverlening op de website van de gemeente Haarlemmermeer.
De gemeente kijkt of u in aanmerking komt voor een pakket en meldt dat dan aan de voedselbank.
De gemeente kijkt ook of zij u op andere manieren kan helpen.
Let op: u heeft uw DigiD nodig om het formulier te kunnen invullen!Ga rechtstreeks naar het Meldingsformulier Sociale Dienstverlening gemeente Haarlemmermeer.

HULP BIJ AANVRAAG
Mocht dit niet lukken dan kunt u door middel van bellen of schrijven naar de gemeente hulp krijgen bij het invullen van dit online aanvraag formulier, hiervoor is het wel uw BSN nummer nodig.

Bellen: 0900 1852 of schrijven naar: Gemeente Haarlemmermeer Postbus 250 – 2130 AG Hoofddorp
o.v.v. Hulp bij invullen Meldingsformulier Sociale Dienstverlening en uw BSN nummer