HOOFDDORP – “Het was een grote verrassing”, begint Hans Eijkemans. Hij is de bedrijfsleider van Voedselbank Haarlemmermeer. “Ik ging dinsdag aan het eind van de middag nog even snel langs bij de Voedselbank en tot mijn grote verrassing stonden daar 18 treden met planten. Was een leuke kleurige verrassing!”

De planten blijken iets eerder die dag door een wit bestel busjes te zijn afgeleverd. Zonder afzender. “Het gebeurt wel eens meer dat wij een gift krijgen van iemand die dat niet aan de grote klok wil hangen. Dat vinden wij prima, zijn daar zelfs heel blij mee, maar ik wil iedereen wel graag netjes bedanken voor een gift.”

Eijkemans besluit het een dagje aan te kijken en hoopt eigenlijk nog wel op een mailtje of een brief(je) van de gulle gever. Helaas meldt zich niemand. “Toch wil ik graag weten wie ons heeft verblijd met deze bloemen. Dus vandaar mijn oproep via deze krant: ‘Wie o wie heeft ons verblijd met de mooie planten?’. Stuur even een briefje of een mailtje?”

Elke week deelt de Voedselbank zo’n 130 voedselpakketten uit. Het gaat hier om rond 275 mensen, waarvan de helft jonger dan 18 jaar is. “Ik mag wel zeggen dat wij één van de beste Voedselbanken van Nederland zijn! Dat zeg ik met enige trots.” Toch heeft de Voedselbank een probleem. De locatie aan de Debbemeerstraat gaat verdwijnen. “Het contract is opgezegd en wij moeten dus verkassen naar een andere locatie. Dat is echter makkelijker gezegd dan gedaan. Maar ik blijf positief. Misschien is de volgende verrassing wel een plattegrond met daaraan een sleutel voor ons nieuwe onderkomen”, besluit Eikemans lachend.

credit

(1) “Wie o wie heeft ons verblijd met de planten?” – hcnieuws.nl

(2) foto – hcnieuws.nl