HOOFDDORP – De Voedselbank Haarlemmermeer is dit weekend ook slachtoffer geworden van vandalen die een reeks ruiten hebben vernield van vrachtwagens op bedrijventerrein De President in Hoofddorp. De wagens stonden achter de loods van de Voedselbank geparkeerd, op hetzelfde bedrijvenpark.

Ruiten ingeslagen van wagens Voedselbank Haarlemmermeer - Voedselbank Haarlemmermeer
Ruiten ingeslagen van wagens Voedselbank Haarlemmermeer – Voedselbank Haarlemmermeer

“Van twee witte bestelbusjes zijn de ruiten ingeslagen”, zegt voorzitter Hans Bats van de Voedselbank. “Bij één voertuig zijn ze ook naar binnen geweest om te kijken of er wat lag maar er lag natuurlijk niks.”

De vandalen sloegen in totaal bij acht vrachtwagens in Hoofddorp (zoals op onderstaande foto) en bij twee voertuigen in Nieuw-Vennep de ruiten in. Desgevraagd laat de politie vandaag aan NH Nieuws weten dat er -voor zover bekend- nog geen verdachten zijn aangehouden. Ook is onbekend of er iets is gestolen uit de wagens.

Tekst gaat door onder de foto.

Jaap Eelman / NH Nieuws
Jaap Eelman / NH Nieuws

Totdat de ruiten weer zijn gemaakt, moet de Voedselbank de komende dagen improviseren met de inzameling. “We moeten zorgen dat de chauffeurs ook de komende dagen voedsel blijven inzamelen.”

“We hebben nu plastic voor de kapotte autoramen en hopen dat het goed weer blijft”, vertelt Hans Bats. “We doen er alles aan om vrijdag de pakketten voor meer dan 300 Haarlemmermeerse gezinnen toch te kunnen uitdelen.”

De Voedselbank heeft inmiddels aangifte gedaan van de vernielingen.

Kijk verder op nhnieuws.nl