HAARLEMMERMEER – Zondag mocht Lucienne van de Voedselbank Haarlemmermeer met één van de eigenaren van ENK Software boodschappen doen bij de Jumbo in Hoofddorp. Dit bedrijf stelde het geweldige bedrag van € 2.600 voor de aankoop van lang houdbare producten beschikbaar.
Om te voorkomen dat de Jumbo met lege schappen zou komen te zitten is een week van te voren met Jack Hofman voor € 2.100 een basispakket bij elkaar gezocht waaronder melk, koffie en thee en is een bestelling geplaatst die zondag klaar stond in het magazijn. In de Jumbo zijn daarna met de rest van het bedrag door de 2 kinderen van de eigenaar nog eens 2 winkelwagens met levensmiddelen gevuld!

Voorzitter Hans de Bats noemt dit een geweldig initiatief van deze ondernemer. “We komen in het algemeen moeilijk aan houdbare producten terwijl die wel belangrijk zijn voor in de pakketten van onze klanten. Door deze gift komen we weer een stukje verder de winter door.”

Voedselbank Haarlemmermeer verstrekt met haar 150 vrijwilligers iedere week aan een groeiend bestand van nu meer dan 370 huishoudens met meer dan 1.100 mensen gratis levensmiddelen pakketten. Hierbij wordt samengewerkt met de gemeente Haarlemmermeer zodat ook die deze huishoudens met raad en daad kan bijstaan.

Aanmelden van voedseldonaties kan via de website www.voedselbankhaarlemmermeer.nl. Voedsel kan ook worden aangeboden door een email te sturen naar: voedseldepot@voedselbankhaarlemmermeer.nl