HUIZEN – René Froger is woedend om nepcollectanten die in Huizen langs de deuren gaan om geld op te halen voor de voedselbank waarvan hij en zijn vrouw Natasja ambassadeur zijn. Het gaat om mensen die zeggen geld op te halen voor de voedselbank namens de stichting ’t Bestekje, zo vertelt hij aan RTL Boulevard. “Ik ken die mensen niet en de Voedselbank weet ook nergens van.”

Volgens René wordt er nooit gecollecteerd en al helemaal niet aan de deur. Op de website van de Voedselbank staat het er ook een bericht dat er geen huis-aan-huis collecte wordt gedaan.

Deze mensen hebben in dec 2013 in Almere toegeslagen.
Er zijn onder valse voorwendselen vergunningen verstrekt door de gemeentes, in Almere is de gemeente al door het stof gegaan.

Huizen, Alkmaar en Haarlem staan volgens hun wikipedia pagina ook op de lijst om in 2014 te gaan bezoeken, dus hou het in de gaten en bel meteen de politie als u ze tegenkomt en zij verkondigen dat zij namens de locale of landelijke voedselbank aan het collecteren zijn.

Ditzelfde is in Hoofddorp eind 2013 gebeurd, de mensen die toen aan het collecteren waren uit naam van de voedselbank zijn toen gearresteerd.

dit is het schema van deze stichting:

2013 Almere 22 t/m 28 Dec. Het Voedselloket (het geld is niet bij het voedselloket terecht gekomen)
2014 Huizen 6 t/m 11 Jan. ?
2014 Haarlem 13 t/m 18 Jan. ?
2014 Alkmaar 20 t/m 25 Jan. Gemeente Alkmaar heeft de collectevergunning (20-25 jan) van ’t Bestekje ingetrokken.

credit
(1) http://www.rtvnh.nl/nieuws/132899/Ren%C3%A9+Froger+woedend+om+nepcollectanten+Huizen
(2)Foto: ANP Freek van Asperen