HAARLEMMERMEER – De Voedselbank Haarlemmermeer roept horeca bedrijven op om goed voedsel niet weg te gooien, maar aan de Voedselbank te schenken.
Voedselbanken krijgen door het hamsteren op dit moment minder voedsel aangeboden, maar zij proberen met hun vrijwilligers hun klanten, die vaak tot een risicogroep behoren, toch van een wekelijks voedselpakket te blijven voorzien.

Horeca bedrijven kunnen goed voedsel doneren als dat nog in de originele verpakking zit. Dat geldt dus niet voor voedsel dat al bewerkt is, want de Voedselbank moet zich houden aan de voedselveiligheidseisen van de Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit.

Voedselbank haarlemmermeer beschikt met haar loods in Hoofddorp ook over vries en koelcellen voor invries en opslag van voedsel. Mocht het aanbod voor Haarlemmermeer te groot zijn, dan wordt het voedsel via de Regionale Distributie Centra over de Voedselbanken in Nederland verdeeld.

Voedsel kan worden aangeboden door een email te sturen naar: voedseldepot@voedselbankhaarlemmermeer.nl

Door de Voedselbanken in de regio Schiphol: Haarlemmermeer, Aalsmeer en Uithoorn-de Kwakel, worden 385 huishoudens met 1.200 personen, waarvan meer dan de helft jonger is dan 18 jaar, wekelijks van een gratis voedselpakket voorzien.

In 2019 werd er door de vrijwilligers voor € 1,3 mln aan voedsel bij winkels ingezameld, bij bedrijven opgehaald, omgepakt, opgeslagen en uitgedeeld dat anders voor een belangrijk deel zou worden vernietigd.

Voedselbanken zetten zich in voor mensen die, om wat voor reden dan ook, tijdelijk niet in hun eigen levensbehoefte kunnen voorzien. Dit doen zij door het wekelijks verstrekken van gratis voedselpakketten aan huishoudens die na gedegen financiële screening voldoen aan landelijke criteria.