HAARLEMMERMEER – Op donderdag 16 september vond de eerste uitdeel voor Voedselbank klanten uit de zuid westelijke hoek van de Haarlemmermeer plaats in de Meerkoet.

Daarom hoeven de Lisserbroekers hun wekelijks voedselpakket niet meer op te halen uit Nieuw-Vennep, maar kunnen ze daarvoor in hun eigen dorpshuis terecht. 

Met hulp van Sandy Goezinne van het buurthuis is een groep vrijwilligers geworven die de uitdeel aan de 10 gezinnen gaat bemensen. Daarbij worden ze in de opstartfase met raad en daad bijgestaan vanuit Nieuw-Vennep.

Door het nieuwe uitdeelpunt wordt niet alleen het gegroeide uitdeelpunt in Nieuw-Vennep ontlast, maar zal er ook voor het eerst op een donderdag in Haarlemmermeer uitgedeeld worden. Hierdoor hoeven verse producten die de voedselbank geschonken krijgt, maar die vrijdag niet meer uitgedeeld mogen worden, nu niet meer naar omliggende Voedselbanken te worden doorgezet, maar kunnen ze in Haarlemmermeer worden uitgedeeld.

De Voedselbank Haarlemmermeer werkt met de gemeente samen om mensen niet alleen van een voedselpakket te voorzien, maar ook te helpen met bestaande regelingen. Hierdoor lijkt een aanvraag voor een pakket soms moeilijk, maar is een huishouden veel beter geholpen. Dat de uitdeel voor de Lisserbroekers nu in hun eigen buurthuis gaat plaatsvinden maakt het krijgen van die hulp veel eenvoudiger.