NIEUW-VENNEP – De drie 11-jarige Nieuw-Vennepse vriendinnen Noor, Summer en Rebecca startte eind 2013 hun eigen actie voor de Voedselbank Haarlemmermeer. Zij verzamelde de afgelopen weken totaal ruim 400 lege flessen in Getsewoud-Noord en haalde daarmee 100 euro aan statiegeld op.

De meiden vertellen : Eigenlijk hadden we het plan om van dat geld chocolade te kopen voor de kinderen maar we hebben gebeld met de Voedselbank en toen bleek dat ze nog heel veel chocolade hadden. Dat was allemaal over van de Sinterklaas en nog heel lang goed. De meneer van de Voedselbank, Hans, was heel aardig. Hij vond het heel goed van ons dat wij zelf een actie waren gestart. Hij zei dat ze heel graag houdbare melk wilde hebben. Nou dat hebben wij toen geregeld. We hebben de supermarkt  gebeld om voor 100 euro houdbare melk te bestellen en dat waren 161 pakken!

Op donderdag 23 januari werden, met hulp van een tweetal  moeders, de 161 pakken melk bij het depot van de Voedselbank afgeleverd. Noor, Summer en Rebecca kregen daar van de aardige meneer Hans  een rondleiding en veel informatie over het wel en wee bij de Voedselbank.

flessen2

De meiden hebben beloofd om eind van het schooljaar nog een keer een actie op te starten!

Aflevering2