BADHOEVEDORP – “Als er veel niet kan, moet je focussen op wat wel kan. Dat geldt natuurlijk ook voor de Lions. We zijn een club die zich inzet om lokale doelen een financieel ruggensteuntje te geven. We zijn dus altijd ‘in’ voor goede maatschappelijke initiatieven, maar ons vaste concept was afgelopen jaar even buiten beeld. Dat hoeven we niemand uit te leggen. We moesten dus iets anders bedenken. En toen werden de asperges, populair gezegd, champagne”, vertelt Ronald de Vre, namens de Lions Badhoevedorp.


In de afgelopen jaren was het Aspergediner van Badhoevedorp het Lions-event van het jaar. Een prachtige trekker met steeds een mooi resultaat. Maar in een tijd waarin de horeca op slot moest, kon daar geen sprake van zijn. “Onze champagne-actie kon gelukkig wel”, vervolgt Ronald. “Dat deden we al een paar jaar: met Kerstmis en Oud & Nieuw champagne verkopen van een mooie kwaliteit: Emile Leclère, brut, rosé of bicentenaire. Heerlijk om zelf op te drinken en ook leuk als cadeautje.

Op de prijs zat een toeslag en die ging rechtstreeks naar een goed doel. De promotie deden we als Lions zelf. Nu dat eigenlijk het enige was waardoor corona geen streep zette, hebben we er extra op ingezet. Het resultaat was prima. We hebben er 2725 euro mee opgehaald. De lokale Voedselbank leek ons een prima bestemming, want corona is er mede de oorzaak van dat een groeiend aantal mensen daar klant moet worden.”

Machine
Het bedrag werd onlangs met een symbolische cheque overhandigd aan Hans de Bats, directeur van de Voedselbank Haarlemmermeer. De Bats en de zijnen hebben het bedrag besteed aan een speciale machine die karton perst en bundelt. “Die was hard nodig. De Voedselbank haalt namelijk zelf meestal de verzamelde etenswaren op. Die zitten dan in kartonnen dozen. Dat levert veel papier op en hoe ga je daar milieubewust mee om. Deze machine biedt de oplossing.”

Perspectief bieden
Perspectief, het woord dat iedereen op dit moment gebruikt, is ook belangrijk voor de Lions Badhoevedorp. “We hopen, net zoals iedereen, dat met een paar maanden bijna alles weer mogelijk is. De aspergetijd is na juni voorbij, dus die moeten we maar vergeten. Maar in oktober zouden we kunnen denken aan een ander Lions-diner, bijvoorbeeld met wild. We zijn druk doende om de mogelijkheden uit te zoeken. Zodra er meer bekend is, laten we van ons horen.”

Anja Maas