KoningsontbijtVIJFHUIZEN – Donderdag 25 april ontvingen wij een telefoontje van  Sportservice Haarlemmermeer, de organisator van de Koningsspelen in de Haarlemmermeer.

Er werd ons verteld dat er wat voedsel teveel geleverd was en of wij interesse hadden. “Natuurlijk” , zeiden wij. “We komen er aan”. Niets vermoedend reden onze chauffeurs met hun zojuist halfvol geladen bestelbus naar de Expo hallen in Vijfhuizen. Door één van de medewerkers werd de vracht aangewezen. “Is dit allemaal voor ons”, vroeg Leo onze chauffeur nog voorzichtig. “Ja, al die dozen zijn voor jullie”. De hoeveelheid aanschouwende, besloten de chauffeurs eerst maar even de bestelbus te gaan lossen in de loods, want dit ging niet passen… Een half uurtje later keerden ze terug met een lege bestelbus. Er stonden zoveel dozen, dat de chauffeurs twee maal hebben moeten laden en lossen. Jongens wat een hoeveelheid!

Normaal gesproken kunnen wij als voedselbank weinig terug doen voor onze donateurs. Echter, in dit geval konden wij dat wel. Tijdens het laden werd er aan één van onze bestuursleden die aanwezig was om een foto te nemen verteld dat de organisatie 1200 boterhammen tekort kwam. Na even met de bedrijfsleider gebeld te hebben, konden wij mededelen dat wij het tekort aan brood konden aanvullen. Wij verlenen niet voor niets noodhulp als voedselbank! Normaal gesproken is al het aan ons gedoneerde voedsel voor onze klanten bestemd, maar in dit specifieke geval vonden wij dat we moesten helpen.

Wij danken Sportservice Haarlemmermeer voor hun wijsheid ons te bellen!