11758268_11759467-300x200(Hoofddorpse Courant -maandag 2 mei 2011 15:32)

HOOFDDORP – Lions XXY, de serviceclub waaraan ook vrouwen deel mogen nemen, heeft toch nog voor een feestelijk tintje gezorgd bij het eerste lustrum van de Voedselbank Haarlemmermeer. Tijdens een bijeenkomst in het Historisch Museum, op vrijdag 29 april, werd ’s middags officieel de Hieperdepiepdoos uitgereikt.

Deze doos met de alleszeggende naam is een door de Lions XXY ontwikkelde verjaardagsdoos vol met spullen die bij een verjaardagsfeestje horen. Slingers, ballonnen, meel om een taart of cake te bakken, spekkies om uit te delen, en nog meer attributen.

De doos is bestemd voor ‘klanten’ van de Voedselbank Haarlemmermeer en dan met name kinderen in de basisschoolleeftijd. Door de financiële situatie van het gezin is er over het algemeen geen geld om hun verjaardag te vieren, of, bijvoorbeeld, uit te delen op school.

,,Dan zit je als kind al in een moeilijke situatie en dan kun je ook nog eens niet uitdelen in je klas zoals andere kinderen dat doen”, aldus Maria Plug van XXY die de eerste verjaardagsdoos aan voorzitter Hans de Bats overhandigde. ,,Met deze feestelijke artikelen wordt het makkelijker om echt een feestje te vieren en gewoon mee te doen met andere kinderen.”

De leden van de Lions XXY hebben het project voor langere tijd (maar minimaal een jaar) geadopteerd: ze zorgen niet alleen voor de inhoud van de doos, maar ook voor de logistieke kanten van deze actie.