HAARLEMMERMEER – 25 januari –​ Net als vorig jaar mocht Lucienne van de Voedselbank Haarlemmermeer ook dit jaar met een van de eigenaren van ENK Software boodschappen doen bij Dirk van den Broek in Hoofddorp. Dit bedrijf stelde wederom €2.500 beschikbaar voor de aanschaf van lang houdbare producten.

Om te voorkomen dat Dirk van den Broek met lege schappen zou komen te zitten is een paar dagen van te voren met bedrijfsleidster Cunera Sengers voor €1.900 een basispakket (oa koffie, thee, melk) bij elkaar gezocht en besteld. In de Dirk van den Broek zijn vervolgens door de kinderen van de gulle gever 5 winkelkarren gevuld met levensmiddelen voor het restbedrag.

Voorzitter Hans de Bats noemt dit een geweldig initiatief van deze ondernemer. “We komen in het algemeen moeilijk aan houdbare producten terwijl die wel belangrijk zijn voor in de pakketten van onze klanten. Door deze gift komen we weer een stukje verder de winter door.”

Voedselbank Haarlemmermeer verstrekt met haar 150 vrijwilligers iedere week aan een groeiend bestand van 370 huishoudens met meer dan 1.150 mensen gratis levensmiddelen pakketten. Hierbij wordt samengewerkt met de gemeente Haarlemmermeer zodat ook die deze huishoudens met raad en daad kan bijstaan.

Aanmelden van voedseldonaties kan via de website www.voedselbankhaarlemmermeer.nl Voedsel kan ook worden aangeboden door een email te sturen naar: voedseldepot@voedselbankhaarlemmermeer.nl