HOOFDDORP – Op 28 juni werd door de wijkraad Hoofddorp Oost, de GKv Kruiskerk en opbouwwerk van MeerWaarde, het 4e wijkfeest aan de Nieuweweg in Hoofddorp gevierd. Dit jaar werd als het goede doel gekozen voor de Voedselbank Haarlemmermeer.

In en rond de Kruiskerk genoten enkele honderden buurtbewoners onder een mooi zonnetje van muziek en optredens van Meerdance, Theater Zwuf, de Djembe band Zamana en een coverband van Artquake.

Voor de kinderen waren er een springkussen, een draaimolen, schmink en zij leerden cupcakes versieren die ook al snel werden opgegeten! Organisaties uit Haarlemmermeer hadden stands ingericht om de wijkbewoners informatie te geven over hun activiteiten. De grote bak met slootwater in de stand van de Heimanshof trok daarbij heel wat bekijks.
De informatiestands werden afgewisseld met stands van buurtbewoners die spullen van de rommelzolder of zelfgemaakte sieraden en schilderijen aanboden.

De opbrengsten van de kramenverhuur en de verkoop en de collecte van de Gkv Kruiskerk waren dit jaar bestemd voor de Voedselbank Haarlemmermeer. Door de voorzitter van de wijkraad, Henk Jan Boswijk, werd op 15 juli jl. een cheque van 704 Euro aangeboden.
Hans de Bats, voorzitter van de Voedselbank, heeft deze cheque blij verrast in ontvangst genomen. Dit geld gaat de Voedselbank gebruiken voor diesel voor de bestelauto. De bestelauto waarmee bij bedrijven voedsel wordt opgehaald dat daarna, via de 6 verschillende uitdeelpunten in de polder, waaronder de Kruiskerk, naar de klanten gaat.

Kijk ook op het Haarlems Dagblad voor het artikel, klik op onderstaande link: http://www.haarlemsdagblad.nl/regionaal/haarlemmermeer/article27125087.ece/Wijkraad-Hoofddorp-Oost-verrast-Voedselbank-met-cheque?lref=r_regionaal