Nieuw Vennep – In deze weken voor kerst voert de Harmoniekoepel.nl in Nieuw Vennep gezamenlijk met de Rotaryclub Haarlemmermeer van 1852 een actie om de voedselbank in Haarlemmermeer te steunen. Op vrijdag 15 en zaterdag 16 december staan vrijwilligers van deze organisaties met een kraam bij supermarkt Jumbo van Vliet in winkelcentrum de Symfonie te Nieuw Vennep en delen flyers uit waarop men een keuze kan maken welke van de twee verschillende voedselpakketten men wil doneren. Het aangekruiste bedrag kan dan worden afgerekend bij de kassa van de Jumbo.

De voedselbankkraam zal tot 22 december ook een plekje in de supermarkt krijgen, zodat ook buiten de actiedagen pakketten verkrijgbaar zullen zijn. Ook kan men er de twee verschillende voedselpakketten bekijken, gevuld met de producten die worden aangeboden. Voor beide pakketten ligt de nadruk niet alleen op kerstartikelen, maar ook op houdbare producten om de voedselbank de winter door te helpen.

Op vrijdag 22 december zal tijdens het Kerst-Lichtjesfeest en de Sing-in, dat plaats vindt tussen 18.00 en 21.00 uur op het Harmonieplein, de uitslag van de opbrengst van deze actie officieel bekend worden gemaakt.

De voedselbank hoopt op deze manier haar 450 afnemers in Haarlemmermeer een extra feestelijk pakket te kunnen aanbieden.