Supermarket shopping carts with SALE text label on a backgroundHOOFDDORP – De Albert Heijn winkel in Toolenburg Hoofddorp ondergaat op dit moment een flinke verbouwing. Verbouwen met een volle winkel is natuurlijk niet te doen.

Omdat het zonde is goede producten zomaar weg te gooien, besloot de winkelmanager Voedselbank Haarlemmermeer te bellen. Zij vertelde onze bedrijfsleider Hans Eijkemans dat wij langs mochten komen om de versproducten op te komen halen. Dit buitenkansje wilde Hans natuurlijk met beide handen aangrijpen. Hij is meteen aan de slag gegaan om deze logistieke uitdaging aan te gaan. Er werden vrijwilligers, vervoermiddelen en vriesopslag geregeld. Op zaterdag 26 januari jl. was het zover. Na sluitingstijd zijn alle vrijwilligers naar binnen gegaan om gratis ‘boodschappen’ te doen. Er zijn ruim 200 kratten met fantastische producten gevuld.

Wij danken Albert Heijn Toolenburg niet alleen voor de grote hoeveelheid gedoneerde producten, maar ook voor het meedenken over de vermindering van voedselverspilling.