NIEUW VENNEP. Na 17 jaar toegewijde dienst neemt Gertjan van Strate, een gewaardeerde vrijwilliger bij Voedselbank Haarlemmermeer, afscheid van zijn rol als coördinator van uitdeelpunt Nieuw-Vennep. Sinds 2006 zet hij zich al in en heeft het uitdeelpunt zien groeien van 3 klanten naar maar liefst 65 huishoudens. Zijn vertrek markeert het einde van een tijdperk, maar opent ook deuren voor een nieuwe coördinator die het stokje wil overnemen.

Gertjan, die naast zijn reguliere baan wekelijks zo’n 3 uur besteedt aan zijn coördinerende rol, heeft met toewijding de logistieke en sociale aspecten van uitdeelpunt Nieuw-Vennep beheerd. Vanuit de loods in Hoofddorp komen de voedselpakketten en Gertjan zorgt ervoor dat deze op een efficiënte manier verdeeld worden onder de huishoudens die het nodig hebben.

Op vrijdag, wanneer de voedselpakketten uitgedeeld worden, staat Gertjan paraat. Hij onderhoudt contact met klanten, beantwoordt vragen en registreert afmeldingen. Daarnaast speelt hij een cruciale rol in het coördineren van zo’n 15 enthousiaste, flexibele en gezellige vrijwilligers.

Gertjan blikt met tevredenheid terug op zijn tijd bij de Voedselbank. “Wat ik vooral fijn vond aan mijn werk in de Voedselbank is het gevoel dat ik iets nuttigs doe en de variatie in klanten die ik mag helpen”.

Voedselbank Haarlemmermeer is Gertjan enorm dankbaar voor zijn jarenlange toewijding en wenst hem het allerbeste in zijn toekomstige ondernemingen. Tegelijkertijd zijn ze op zoek naar een geschikte opvolger om zijn taken over te nemen.

De ideale kandidaat, volgens Gertjan, is iemand die het leuk vindt om met vrijwilligers te werken en graag mensen wil helpen. Als jij denkt dat dit bij jou past, aarzel dan niet en neem contact op via voorzitter@voedselbankhaarlemmermeer.nl. Samen kunnen we ervoor zorgen dat de Voedselbank Haarlemmermeer degenen die het nodig hebben, blijft ondersteunen.