donatie Meerwinkel jan 2013HOOFDDORP – Op vrijdag 25 januari jl. kwam een delegatie van de Meerwinkel bij onze voedselbank langs.

Zij brachten een cheque t.w.v. 5000 euro met zich mee, die door Marie Louise Huiskamp aan onze voorzitter Hans de Bats overhandigd is.

De Meerwinkel, een initiatief van afvalverwerkingsbedrijf Meerlanden, verkoopt naast o.a. tweedehands meubels, boeken en kleding ook opgeknapte fietsen. Een deel van de opbrengst van de verkoop van deze tweedehands fietsen wordt geschonken aan goede doelen.

De fietsenwerkplaats bevindt zich net als de voedselbank op het AM-terrein. Onze bedrijfsleider Hans Eijkemans maakt regelmatig een praatje met de dames en heren die de fietsen weer tiptop in orde brengen en door dit warme contact hebben de fietsenmakers onderling besloten deze keer een gedeelte van de opbrengst ‘dicht bij huis’ te doneren. Omdat zij gehoord hadden, dat onze vrijwilligers dringend bedrijfskleding nodig hebben, maar daar geen geld beschikbaar voor is, vonden zij dat de voedselbank daar wel geld voor beschikbaar moest krijgen. Dankzij dit bijzondere gebaar zijn wij nu in staat onze vrijwilligers warm en veilig te kleden. Alle vrijwilligers danken de fietsenmakers dan ook ‘warm’ voor dit super bedrag!