Haarlems Dagblad:

Erespeld voor Hans Eijkemans van Voedselbank Haarlemmermeer

Richard Walraven 8 sep. 2017

Het is zo’n beetje een dagtaak voor Hans Eijkemans. De Hoofddorper meldde zich na zijn pensionering zes jaar geleden bij de Voedselbank en heeft zich daar nagenoeg onmisbaar gemaakt. ,,Hans is een essentiële schakel. Zonder hem zouden we hier echt een probleem hebben’’, aldus Voedselbank-voorzitter Hans de Bats.

Eijkemans is bij de Voedselbank de ’grote regelneef’. ,,Hij doet de logistiek en stuurt de vrijwilligers aan. Dan moet je denken aan het inzamelen, opslaan, ophalen en sorteren van voedsel en het klaarmaken van de pakketten. Hij is zeker veertig uur per week voor ons in touw en is altijd bereikbaar voor bedrijven waar we iets kunnen ophalen. En dan gaat hij het ook nog zelf ophalen als het moet. En omdat we samenwerken met de voedselbanken in Aalsmeer en Uithoorn, kun je hem daar ook tegenkomen’’ , aldus De Bats.

Reden voor het bestuur van de Voedselbank om bij de gemeente Haarlemmermeer een blijk van waardering aan te vragen. En dus werd Eijkemans vrijdagmiddag tijdens zijn werkzaamheden in de loods van de Voedselbank aan de Debbemeerstraat in Hoofddorp verrast door burgemeester Theo Weterings. Die beloonde hem met de gemeentelijke erespeld.

Haarlemmermeer Nieuws.nl

 

 

 

Erespeld voor Hans Eijkemans


Vrijdag 8 september reikte burgemeester Theo Weterings de gemeentelijke erespeld uit aan Hans Eijkemans. Ook wethouder Ap Reinders gaf acte présence.
De heer Eijkemans werkt sinds zijn pensionering in 2011 minstens veertig uur vrijwillig voor de Voedselbank Haarlemmermeer. Met zijn managementkwaliteiten stuurt hij de 120 vrijwilligers aan. Hij zorgde ervoor dat de Voedselbank is gaan werken als een bedrijf. Voor deze activiteiten kreeg hij de gemeentelijke erespeld met oorkonde uitgereikt.