HOOFDDORP – Groep 8 van Basisschool de Brandaris uit Floriande in Hoofddorp heeft aan het eind van het schooljaar 2011-2012 een zeer origineel afscheidscadeau bedacht.

Gewoonlijk krijgt de school een cadeau van de kinderen die de school na 8 jaar verlaten om naar het voortgezet onderwijs te gaan. Dit jaar was dit anders. De kinderen hebben gezamenlijk besloten een cadeautje aan de Voedselbank te geven in de vorm van een voedselinzameling actie.

Op 21 juni gaf de Voedselbank de aftrap door middel van een presentatie in de klas. Alle kinderen zaten vol aandacht te luisteren en hadden vele vragen. Vragen als: hoe komt de Voedselbank aan het voedsel? Hoe wordt je klant? Waarom hebben er zoveel mensen hulp nodig van de Voedselbank? Wat zit er allemaal in een Voedselpakket? Alle vragen werden natuurlijk door ons beantwoord. De kinderen zaten vol met plannen, hoe de inzameling aan te pakken. De kinderen werden door juf Kimberley ingedeeld in groepjes. Zo was er een groep die zich bezig hield met het maken van posters, een spandoek en het schrijven van een heus persbericht.

Na het verschijnen van het persbericht is er een groepje kinderen uitgenodigd bij Meer radio, waar zij een echt interview kregen. Dat was natuurlijk super spannend! Tijdens dit interview vertelde Rens Koomen, dat hij die zomer met zijn familie helemaal naar Oostenrijk ging fietsen. Hij was bezig sponsors te zoeken en de opbrengst zou hij doneren aan de Voedselbank. Wat een super initiatief!

In de eerste week van Juli zijn de leerlingen druk bezig geweest voedsel in te zamelen. De hele klas is ook op bezoek geweest bij ons in de loods. De leerlingen hebben meegeholpen met het vullen van de pakketten.

Op vrijdag 6 juli hebben wij vele kratten vol met houdbare producten gekregen. Wij danken juf Kimberley en haar groep 8 heel hartelijk voor dit geweldige resultaat.