Gistermiddag rolde er een Twitter bericht binnen. Collecteren jullie in Hoofddorp? Werd er gevraagd. Bij ons gingen alle alarmbellen rinkelen, want wij collecteren niet huis-aan-huis. Na wat tweets heen-en-weer hadden we een straat en een omschrijving van twee mannen die zeiden voor de voedselbank te collecteren. Uiteraard zijn wij direct in de telefoon geklommen en hebben we de politie geattendeerd op deze mogelijke misdaad. Ondertussen rolden er ook menige emails de inbox in, met de vraag of wij aan het collecteren zijn. Hieruit bleek al snel dat de twee mannen in ieder geval in twee wijken in Hoofddorp bezig zijn geweest. Wij moeten de politie uit Hoofddorp een groot compliment maken, want zij hebben de twee verdachten getraceerd en meegenomen naar het bureau. De twee hebben de nacht op het politiebureau door mogen brengen. Justitie zal later vandaag waarschijnlijk bepalen wat er verder met de verdachten dient te gebeuren.boefjes

Voedselbank Haarlemmermeer betreurt het dat er vele mensen in Hoofddorp dachten geld aan ons te geven. Bij deze willen wij toch graag de gulle gevers bedanken voor het feit dat ze bereidwillig waren de voedselbank te steunen. Wie weet komt het geld toch nog onze kant op.

Wij willen tevens de twitteraars en mailschrijvers enorm bedanken voor hun oplettendheid. Mede dankzij hun zijn de twee mannen gevonden.

Wij zullen u op een later tijdstip laten weten hoe een en ander afgelopen is.