HAARLEMMERMEER – De voedselbank in de Haarlemmermeer groeit als kool. In het afgelopen half jaar is het klantenbestand met 50 procent gestegen.

Op dit moment maken ongeveer 780 mensen gebruik van de Voedselbank. ‘We zien vooral een toename in mensen die in de schulden zitten en eenoudergezinnen,’ aldus Hans de Bats van de Voedselbank. Volgens hem komt de groei doordat mensen tegenwoordig de schaamte voorbij zijn. ‘Het is niet meer gek om aan te kloppen bij de Voedselbank,’ zo vertelt De Bats aan NH Nieuws.

Ondanks de grote groei, denkt de organisatie niet in de problemen te komen. Er is voldoende aanbod van voedsel, alleen is het volgens De Bats wel zaak om operationeel mee te groeien. ‘Onze uitdeelpunten moeten wellicht langer openblijven en we hebben meer chauffeurs nodig.’

Verwacht wordt dat de toename door zal zetten. Dat betekent dat de voedselbank op zoek moet naar nieuwe bedrijven die voedsel willen aanbieden.

Zondag 8 september is Hans de Bats één van de gasten in ZakenPlatform tussen 1 en 2 uur ’s middags op MeerRadio. Presentator is Gert-Jan van Büseck.

Beluister hieronder het gedeelte met Hans de Bats uit de uitzending van 8 September 2019 op Meerradio.nl

Zakenplatform van zondag 8 september 2019

met meerradio een gesprek met Hans de Bats van Voedselbank Haarlemmermeer