documentaire_van_Anneroos_en_Laura_voor_voedselbank-haarlemmermeerNIEUW VENNEP – Anneroos Dijkstra en Laura Petersen zitten in de Havo examenklas van het Herbert Vissers College in Nieuw-Vennep.

Voor hun profielwerkstuk wilden zij graag een documentaire maken over de Voedselbank.
Onze vrijwillige webmaster Milo heeft de meisjes bij hun project begeleid en diende als cameraman. Er zijn opnames gemaakt in onze loods, bij een supermarktinzameling en bij de regioloods in Amsterdam. Door middel van beelden en interviews wilden Anneroos en Laura laten zien wat een voedselbank is en wat er allemaal bij komt kijken om wekelijks de pakketten gevuld te krijgen.

De meiden hebben maanden enorm hard gewerkt. Regelmatig werd er door hun tot laat in de avond gemonteerd. Milo heeft ze eerst de kneepjes van het monteren uitgelegd, waarna ze zelf aan de slag gingen. Het resultaat is erg goed geworden. De documentaire is op woensdag 6 februari op school in première gegaan. Wij vinden dat ze een goed cijfer verdiend hebben!

Alleen een documentaire maken was voor Anneroos en Laura nog niet genoeg. Zij wilden graag iets terug doen voor de goede samenwerking met Voedselbank Haarlemmermeer. In oktober 2012 hebben ze een aanvraag gedaan bij het Meerlanden Fonds. Dit fonds stelt jaarlijks een aanzienlijk bedrag beschikbaar voor goede doelen. Het bestuur van het Meerlanden Fonds vond het erg bijzonder dat twee tienermeiden een aanvraag voor een ander hadden ingediend en hebben dan ook besloten dit te honoreren.

Op vrijdag 14 december 2012 werden Hans Eijkemans en Jacqueline Sweers met een smoes naar het kantoor van Meerlanden in Rijssenhout gelokt. Beiden wisten dat er een verrassing zou zijn, maar wat was niet bekend. Hans Eijkemans mocht uit handen van Anneroos en Laura een cheque ter waarde van 500 euro in ontvangst nemen.

Voedselbank Haarlemmermeer is enorm dankbaar voor de betrokkenheid die Anneroos en Laura getoond hebben. Wij zullen zorgen dat het geld een goede bestemming krijgt.

Hieronder vind u de trailer van De documentaire.

Druk op de onderstaande link om de volledige Documentaire te bekijken:
De Documentaire