HAARLEMMERMEER – 29 augustus – Het aantal huishoudens in Nederland dat voedselhulp krijgt van de Voedselbank is in 2020 met 7,2% gestegen. Achter deze toename zit ook een grote groep kinderen. Het aantal kinderen t/m 17 jaar die afhankelijk zijn van de Voedselbank steeg in 2020 met 9,3% ( 36.858 kinderen) .

Speciaal voor deze kinderen, start op Maandag 30 augustus de grote landelijke actie gericht op het ontbijt “Op een lege maag kun je niet leren” in samenwerking met Albert Heijn. Geen enkel kind zou met een lege maag naar school mogen gaan. De actie duurt t/m 12 september.

Klanten kunnen in 660 winkels van Albert Heijn, verspreid over heel Nederland, ontbijtproducten zoals hagelslag, havermout en cornflakes doneren aan de lokale Voedselbanken. De ontbijtproducten zijn speciaal geselecteerd en staan bij elkaar gegroepeerd in de winkel, zodat het makkelijk is voor klanten om de producten uit te zoeken. Alle producten zijn gericht op een voedzaam ontbijt voor gezinnen met kinderen.

“Geweldig dat onze vaste en belangrijke partner Albert Heijn zich weer inzet voor de voedselbanken. Deze week zijn alle scholen weer begonnen. Een mooi moment om gezinnen die het moeilijk hebben te helpen met het aanvullen van de voorraadkast. Want op een lege maag kun je niet leren. Het zou dus fantastisch zijn als we met deze actie veel ontbijtproducten inzamelen voor gezinnen die klant zijn bij de Voedselbank!”, aldus Leo Wijnbelt Bestuursvoorzitter van Voedselbank Nederland.

Voedselbank Haarlemmermeer en 6 Albert Heijn filialen doen mee.
Ook in Haarlemmermeer zijn kinderen helaas afhankelijk van voedselhulp. De voedselbank steunt 1.200 mensen, waarvan 450 kinderen door wekelijks voedsel te verstrekken uit gedoneerde middelen.

In Haarlemmermeer kunnen inwoners ook meedoen aan de inzamelingsactie van Albert Heijn. Daarmee is de Voedselbank enorm geholpen. Je vindt de actieproducten bij Albert Heijn in Hoofddorp: van Stamplein, Toolenburg, Muiderbos en Floriande; in Badhoevedorp en in Nieuw-Vennep.

Help uw Voedselbank om deze actie een groot succes te laten worden.

Naast het kopen van producten kunt u zich opgeven om in een AH filiaal namens de Voedselbank bij de stand te gaan staan. Uit ervaring weten we dat  de actie dan een nog groter succes wordt. U kunt zich opgeven via de website: https://www.voedselbankhaarlemmermeer.nl/winkelrooster-per-winkel/

Albert Heijn en Voedselbanken Nederland
Albert Heijn en Voedselbanken Nederland werken al jaren nauw samen. Albert Heijn doneert jaarlijks ruim 4,3 miljoen producten aan de voedselbanken en deelt veel kennis en informatie over bijvoorbeeld logistiek en bestelsystemen. Daarnaast stelt Albert Heijn zijn landelijke winkelnetwerk beschikbaar om lokale inzamelingsacties te organiseren.

Over de Voedselbank
De doelstelling van de Voedselbank is tweeledig: het bieden van directe voedselhulp aan de armste mensen en het voorkomen van verspilling van goed voedsel. Om in aanmerking te komen voor voedsel mag men als alleenstaande, na aftrek van vaste lasten zoals huur, gas, water, licht en verzekering, niet meer dan 230 euro per maand overhouden. Voor gezinnen is de norm ruimer. De Voedselbank heeft in 2020 in Haarlemmermeer voor ruim € 1.450.000 aan producten uitgedeeld. Het werk wordt gedaan door 150 onbetaalde vrijwilligers.​