HOOFDDORP – Op vrijdag 20 december vond tijdens de gezellige kerstmarkt op het Harmonieplein in Nieuw Vennep de overhandiging plaats van de opbrengst van de uitgebreide inzamelingsacties ‘Help de Voedselbank de winter door’, georganiseerd door Rotaryclub Haarlemmermeer van 1852.

Aan wethouder Ap Reinders en aan Gerda Janssen, penningmeester van de Voedselbank Haarlemmermeer, werd een bedrag aangeboden door bestuurslid Aarnoud van der Deijl en Gert Kroon van 19.560 euro. Dit bedrag was maar liefst 4.000 euro meer dan de al grote opbrengst in 2018.

De leden van de Rotaryclub namen zelf een belangrijk deel van dit totaalbedrag voor hun rekening. Daarnaast doneerden 66 bedrijven uit Haarlemmermeer samen een groot bedrag. Tijdens inzamelingsacties bij de JUMBO van Nieuw Vennep en op de Kerstmarkt van ’t Fort Vijhuizen werd eveneens veel geld opgehaald.

De steeds groeiende Voedselbank, die steun verleent aan bijna duizend mensen, was zeer blij met deze zeer nodige steun, temeer daar zij binnenkort verhuist naar een nieuwe locatie.

Bijlage: foto vlnr: Gerda Janssen (Voedselbank), Aarnoud van der Deijl (Rotary), wethouder Ap Reinders.