HOOFDDORP – Het bestuur van Stichting Voedselbank Haarlemmermeer heeft om haar klantenbelangen in de toekomst nog beter te kunnen behartigen 5 broodnodige verbeterpunten’ in kaart gebracht.

Voedselbank Haarlemmermeer is een van de weinige voedselbanken in Nederland die zeer nauw samenwerken met de gemeente. De gemeente is dan ook de aangewezen plek om deze verbeterpunten neer te leggen.
Deze broodnodige verbeterpunten zijn aan de heer Bak wethouder van Sociale Zaken van de gemeente Haarlemmermeer aangeboden.
Het bestuur heeft tevens de ‘broodnodige verbeterpunten verspreid onder alle politieke partijen die aan de gemeenteraadsverkiezingen van 2014 deelnemen.
Wij roepen de beleidsbepalers van de politieke partijen op onze punten in overweging te nemen bij het schrijven van hun verkiezingsprogramma en er samen voor te zorgen dat de punten bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 verbeterd zijn.

De 5 broodnodige verbeterpunten zijn:
1. verlagen van de drempels naar sociale hulpverlening
2. duidelijkheid bij dubbele beslagen
3. verruiming van toepassing van krediethypotheek bij bijstandsverlening
4. toegang tot schuldhulpverlening bij niet verwijtbare boetes
5. voedselbank een zetel in de WMO raad geven.

Voedselbank Haarlemmermeer en haar 65 vrijwilligers zullen er alles aan blijven doen om ervoor te zorgen dat niemand in de gemeente Haarlemmermeer met een lege maag moet gaan slapen en blijft kinderen extra voeding geven, zodat zij geen achterstand oplopen in hun ontwikkeling.

Voedselbank Haarlemmermeer 5 broodnodige verbeterpunten PDF