Heden en Verleden:

Op 16 februari 2006 werd de Stichting Voedselbank Haarlemmermeer opgericht. Met donaties van het Rode Kruis en de gemeente Haarlemmermeer werd toen de basis gelegd voor een professionele vrijwilligersorganisatie.
In april 2006 heeft de Stichting Voedselbank Haarlemmermeer een eenmalige subsidie ontvangen van de gemeente Haarlemmermeer. Met die eerste 11.000 euro is de loods ingericht en zijn de meest essentiële zaken aangeschaft. Vanaf 2006 wordt er jaarlijks een subsidie-aanvraag ingediend bij de gemeente.

Vandaag de dag zorgen ongeveer 128 vrijwilligers ervoor dat Voedselbank Haarlemmermeer wekelijks haar klanten van een goed gevuld voedselpakket kunnen voorzien.
De voedselpakketten zouden zonder de hulp van onze donateurs, zoals particulieren, bedrijven, kerken, scholen, serviceclubs en vele anderen niet kunnen bestaan.
Voedselveiligheid staat hoog in ons vaandel. Voedselbank Haarlemmermeer doet dan ook haar uiterste best om aan de normen van de Voedsel-en Warenautoriteit te voldoen. Wij vervoeren onze versproducten in een koelauto en onze loods is uitgerust met goede koel- en vries faciliteiten.