Facebook Berichten

Inzamelactie Dirk v.d. Broek in Nieuw-Vennep
Op zaterdag 1 december staan vrijwilligers van de Voedselbank Haarlemmermeer van 10 tot 16 uur klaar voor een inzamelactie bij Dirk van de Broek in Nieuw-Vennep. Zij delen boodschappenlijstjes uit, zodat u weet waar wij het meeste behoefte aan hebben om te zijner tijd uit te delen aan onze klanten. Helpt u mee?
... Bekijk meer...Bekijk minder....

2 weken geleden  ·  

Bekijk op Facebook

Regio Makelaars in Zwanenburg zamelt samen met Sint speelgoed in voor Voedselbank Haarlemmermeer

Sint Nicolaas brengt op 1 december van 10.00 tot 11.30 uur een speciaal bezoek aan de nieuwe eigenaren van Regio Makelaars in Zwanenburg (Dennenlaan 25B) Zij zamelen namelijk nieuw speelgoed in voor de Voedselbank en vragen daarbij alle Zwanenburgers om hulp.

Alle kinderen zijn met hun ouders van harte welkom en kunnen eventueel met de sint en de pieten op de foto. Aan de kinderen wordt gevraagd of zij nieuw speelgoed willen doneren. “We vinden het belangrijk om tijdens de feestdagen ook te denken aan mensen die het minder breed hebben”, zeggen de nieuwe eigenaren van Regio Makelaars, Dennis Putzes en Brenda van der Aar. Alle kinderen die langs komen krijgen iets lekkers van Scratch Café in Zwanenburg.
... Bekijk meer...Bekijk minder....

2 weken geleden  ·  

Bekijk op Facebook

Lions gaan koffiepunten sparen voor de Voedselbank

Lions Club Haarlemmermeer-Host heeft op 14 november de aftrap gegeven van niet één maar zelfs twee acties voor het goede doel. In Het Ontmoetingscentrum in Nieuw-Vennep werd het startschot gegeven van zowel de DE-puntenactie als de actie verzamelen van oud en vreemd geld. De opbrengst gaat naar de Voedselbank Haarlemmermeer en naar oogoperaties in derdewereldlanden.

Douwe Egberts, de Voedselbank, Maatvast en de Lions Club Haarlemmermeer-Host slaan dit jaar opnieuw de handen ineen. Doel is zoveel mogelijk middelen ophalen om de Voedselbank te steunen en om oogoperaties in derde wereldlanden mogelijk te maken. Vorig jaar was Haarlemmermeer met 1,3 miljoen koffiepunten (goed voor 2.712 pakken koffie) de meest succesvolle actie van het land. De lionsclub hoopt dit resultaat uiteraard te herhalen.
... Bekijk meer...Bekijk minder....

3 weken geleden  ·  

Bekijk op Facebook

Voedselbank Haarlemmermeer zoekt onbekende jeugdige donateurs

Onlangs hebben twee kinderen een bedrag van 5 euro gedoneerd aan de Voedselbank Haarlemmermeer. Zij hadden flessen ingeleverd en de opbrengst daarvan overgemaakt aan de Voedselbank.
Omdat hun namen niet bekend zijn en het bestuur hun actie zeer waardevol vindt, willen wij graag in contact komen met deze jeugdige donateurs.
Daarom verzoeken wij hen of de ouders contact op te nemen met de secretaris Wim de Graaf via 06- 3634 6886, zodat zij in het zonnetje gezet kunnen worden.
Voedselbank Haarlemmermeer is een organisatie die met 115 vrijwilligers wekelijks gratis voedselpakketten verstrekt aan 525 mensen in Haarlemmermeer die die hulp hard nodig hebben.
... Bekijk meer...Bekijk minder....

3 weken geleden  ·  

Bekijk op Facebook

Inzamelactie bij Dirk van de Broek
Op zaterdag 24 november a.s. staan onze vrijwilligers vanaf 10.00 uur paraat bij Dirk van de Broek in Hoofddorp-Floriande om uw donaties (voedselproducten en/of geld) in ontvangst te nemen. Bij de ingang ontvangt u een boodschappenlijstje, zodat u weet waar de voedselbank op dit moment het meeste behoefte aan heeft. Om 16.00 uur eindigt de actie en wordt het ingezamelde voedsel vervoerd naar de loods in Hoofddorp om t.z.t. uitgedeeld te worden aan onze klanten. Doet u ook mee?
... Bekijk meer...Bekijk minder....

3 weken geleden  ·  

Bekijk op Facebook

PvdA, bedankt voor het bezoek.'Werkbezoek Voedselbank, Rozen uitdelen in Hoofddorp en Spaarndam.' 🌹

Zaterdagochtend om 10:00 uur kwamen de PvdA fracties van Haarlemmermeer en Haarlemmerliede en Spaarnwoude en landelijk partijvoorzitter Nelleke Vedelaar bijeen voor een werkbezoek aan Voedselbank Haarlemmermeer. Voorzitter Hans de Bats gaf een presentatie over de werkwijze van de voedselbank, waarna er een uitvoerige discussie volgde over (on)zichtbare armoede in onze gemeente. gaf een presentatie over armoede in de gemeente en de rol die de Voedselbank vervult.

Als dank voor de uitnodiging doneerde de PvdA aan Voedselbank Haarlemmermeer voor de aanschaf van een nieuwe pompwagen. En als klap op de vuurpijl overhandigde Wim Verlinden uit Zwanenburg een tweede vrachtwagen die hij aan de Voedselbank schonk na de beëindiging van zijn bedrijf.

We hebben bewondering en waardering voor alle vrijwilligers die zich belangeloos inzitten voor Voedselbank Haarlemmermeer. Zoals voorzitter Hans de Bats zei, de Voedselbank is eigenlijk de smeerolie tussen de ambtenarij en de praktijk. Er werd een vergelijking getrokken tussen de brandweer en de Voedselbank: "Als er brand is, dan vraag je niet waarom: dan kom je gewoon opdagen om te helpen. Zo zien wij onze rol ook: Klop je maandag bij ons aan, dan hebben we woensdag een pakket klaarstaan."

Na de bijeenkomst die ongeveer twee uur duurde vertrokken we naar drukke plekken in Hoofddorp om campagne te voeren. Bepakt met rozen, flyers, warme kleding en de rode TukTuk trokken we in zo'n drie uur tijd met veel leden langs Skagerak, Spaarndam, Floriande en Muiderbos. Het was een geslaagde middag waarin we veel gesprekken hebben gevoerd met inwoners.
Volgende week zijn we weer op stap!

🔴 Doneren aan Voedselbank Haarlemmermeer? Bekijk deze link:
https://www.voedselbankhaarlemmermeer.nl/doneren-voedsel/

Like onze pagina om op de hoogte te blijven van al het nieuws rondom de verkiezingen! 👍

Lees ons verkiezingsprogramma: https://haarlemmermeer.pvda.nl/verkiezingen-2018/
... Bekijk meer...Bekijk minder....

1 maand geleden  ·  

Bekijk op Facebook

PvdA op bezoek en twee cadeaus
Op zaterdag 3 november kwam de voorzitter van de PvdA-landelijk Nelleke Vedelaar samen met leden van de PvdA-fractie Haarlemmermeer op bezoek bij de Voedselbank. Hans de Bats gaf een presentatie over de werkwijze van de voedselbank, waarna er een uitvoerige discussie volgde over (on)zichtbare armoede in onze gemeente. Na afloop van het bezoek werd de 2e vrachtwagen overhandigd door Wim Verlinden aan de voedselbank, omdat hij zijn bedrijf De Zaag in Zwanenburg had beëindigd. De PvdA-fractie verblijdde ons met een donatie voor de aanschaf van een "pompwagen" om pallets omhoog te brengen. We zijn als voedselbank blij met deze twee cadeaus.
... Bekijk meer...Bekijk minder....

1 maand geleden  ·  

Bekijk op Facebook

INZAMELACTIE t.b.v. Voedselbank Haarlemmermeer
Op zaterdag 27 oktober a.s. is er een dubbele inzamelactie bij Albert Heijn en Deen, twee supermarkten in winkelcentrum Hoofddorp-Paradijs. Onze vrijwilligers staan van 10.00 tot 16.00 uur klaar met boodschappenlijstjes, zodat u weet waar we als voedselbank behoefte aan hebben om te zijner tijd aan onze klanten uit te delen. Doet u mee?
... Bekijk meer...Bekijk minder....

2 maanden geleden  ·  

Bekijk op Facebook

Ben en Saskia van Kampen van Installatie- en loodgietersbedrijf BvK in Hoofddorp hebben voor elke deelnemer aan de BBQ aan het eind van de 11e Buurtborrel van de bewoners van o.a de Van den Berghlaan in Hoofddorp op 15 september j.l een donatie van € 2,50 aan de Voedselbank Haarlemmermeer geschonken. We bedanken Ben en Saskia hartelijk voor dit initiatief, dat in totaal een bedrag van € 155 heeft opgebracht. ... Bekijk meer...Bekijk minder....

2 maanden geleden  ·  

Bekijk op Facebook

Inzamelactie in Nieuw-Vennep
Op zaterdag 13 oktober a.s. is er een inzamelactie van 10 tot 16 uur bij de Lidl in Nieuw-Vennep. U kunt een extra boodschap doneren, nadat u van één van de vrijwilligers een boodschappenlijstje heeft gekregen, waarop vermeld staat welke producten het meeste behoefte bestaat. Doet u ook mee? Hartelijk dank in elk geval voor uw medewerking.
... Bekijk meer...Bekijk minder....

2 maanden geleden  ·  

Bekijk op Facebook

Cartoon in Haarlems Dagblad ... Bekijk meer...Bekijk minder....

2 maanden geleden  ·  

Bekijk op Facebook

NIEUW VENNEP – De DimSum Company uit Nieuw Vennep heeft ons het afgelopen kwartaal verrast met 11 pallets broodje Bapao en Dim Sum. Buiten onze eigen voedselbank zijn deze, gezien het volume van deze donatie ook verdeeld over de regionale distributiecentra Noord Holland en Rotterdam ... Bekijk meer...Bekijk minder....

2 maanden geleden  ·  

Bekijk op Facebook

Inzamelactie
Op zaterdag 29 september a.s. staan vrijwilligers van 10 tot 16 uur bij supermarkt Jumbo in Nieuw-Vennep klaar om uw voedselproducten in ontvangst te nemen. Bij de ingang ontvangt u een "boodschappenlijstje" waarop vermeld staat waar we als voedselbank behoefte aan hebben. Helpt u mee?
... Bekijk meer...Bekijk minder....

3 maanden geleden  ·  

Bekijk op Facebook

Donatie BvK voor Voedselbank
Op zaterdag 15 september doneert installatie- en loodgietersbedrijf BvK (Ben en Saskia van Kampen) een bedrag van € 2,50 aan de Voedselbank Haarlemmermeer voor elke deelnemer aan de bbq die aan het eind van de 11e Buurtborrel wordt gehouden. Een mooi initiatief, waarvoor we als Voedselbank alvast hartelijk dank zeggen.
... Bekijk meer...Bekijk minder....

3 maanden geleden  ·  

Bekijk op Facebook

Inzamelactie in Badhoevedorp
Op zaterdag 8 september staan vrijwilligers van de Voedselbank van 10 tot 16 uur klaar bij Albert Heijn in Badhoevedorp om producten in ontvangst te nemen. Zij delen vooraf boodschappenlijstjes uit, zodat u ziet waar we het meeste behoefte aan hebben voor onze klanten. Doet u ook mee? Hartelijk dank!
... Bekijk meer...Bekijk minder....

3 maanden geleden  ·  

Bekijk op Facebook

Inzamelactie
Op zaterdag 18 augustus a.s. staan vrijwilligers van de Voedselbank van 10 tot 16 uur klaar bij Albert Heijn XL in Hoofddorp-Centrum om uw gedoneerde voedselproducten in ontvangst te nemen. Vooraf geven zij u een boodschappenlijstje, zodat u weet waar de Voedselbank op dit moment het meest behoefte heeft. Doet u mee?
... Bekijk meer...Bekijk minder....

4 maanden geleden  ·  

Bekijk op Facebook

Inzamelactie Nieuw-Vennep gaat niet door!
Door logistieke problemen bij Jumbo in Nieuw-Vennep gaat de inzamelactie a.s. zaterdag 4 augustus NIET door. Jumbo was helaas niet in staat voldoende voorraad in de winkel te hebben. De inzamelactie bij Jumbo in Nieuw-Vennep wordt nu verplaatst naar zaterdag 29 september!
... Bekijk meer...Bekijk minder....

4 maanden geleden  ·  

Bekijk op Facebook

Inzamelactie
Op zaterdag 4 augustus a.s. staan vrijwilligers van de Voedselbank Haarlemmermeer bij supermarkt Jumbo in Nieuw-Vennep (wc Symphonie) klaar om uw gedoneerde voedselproducten in ontvangst te nemen. U krijgt bij de ingang een boodschappenlijstje, waarop die producten staan waar momenteel behoefte aan bestaat. Doet u ook mee?
... Bekijk meer...Bekijk minder....

4 maanden geleden  ·  

Bekijk op Facebook

Inzamelactie
Op zaterdag 21 juli a.s. staan vrijwilligers van de Voedselbank van 10 tot 16 uur klaar om uw voedselproducten in ontvangst te nemen bij de supermarkten Jumbo en Lidl in Hoofddorp-Bornholm (Skagerrak). Zij geven u van tevoren een boodschappenlijstje mee, zodat u weet waar de meeste behoefte aan bestaat. Doet u ook mee?
... Bekijk meer...Bekijk minder....

5 maanden geleden  ·  

Bekijk op Facebook

Inzamelactie
Op zaterdag 7 juli a.s. kunt u meedoen aan de inzamelactie voor de Voedselbank Haarlemmermeer. Vrijwilligers staan van 10.00 tot 16.00 uur klaar bij de Vomar in Hoofddorp met boodschappenlijstjes en om uw voedselproducten in ontvangst te nemen. Bij voorbaat hartelijk dank voor uw medewerking!
... Bekijk meer...Bekijk minder....

5 maanden geleden  ·  

Bekijk op Facebook