Mensen reageren massaal op oproep om bij de 6 winkels van AH eten te doneren voor de Voedselbank Haarlemmermeer, nu al meer dan 284 volle kratten. Ook zoeken we nog steeds voor de laatste 3 dagen vrijwilligers, kijk op https://www.voedselbankhaarlemmermeer.nl/winkelrooster-per-winkel/ voor welke tijdsblokken we nog mensen zoeken. Helpt u ons ook!

Foto: Vrijwilliger Jessica Remmé neemt een donatie in ontvangst bij Albert Heijn in Overbos (Hoofddorp)
... Bekijk meer...Bekijk minder....

2 maanden geleden  ·  

Bekijk op Facebook

Wij zoeken nog 132 vrijwilligers om ons te komen helpen bij het in ontvangst nemen van artikelen in de 6 winkels in de Haarlemmermeer. Kijk op de volgende link hoe u zich kunt aanmelden en op welke dagen er nog plaats is. https://www.voedselbankhaarlemmermeer.nl/winkelrooster-per-winkel u kunt zich aanmelden per blok van 4 uur, of van 10.00 tot 14.00 en/of 14.00 tot 18.00. Wij danken u alvast namens alle mensen die afhankelijk zijn van de hulp van de Voedselbank Haarlemmermeer. ... Bekijk meer...Bekijk minder....

3 maanden geleden  ·  

Bekijk op Facebook

We hebben nog veel vrijwilligers nodig voor deze hele week in de 6 winkels kijk op https://www.voedselbankhaarlemmermeer.nl/winkelrooster-per-winkel/ hoe en waar u ons kunt helpen.
Uw hulp wordt zeer op prijs gesteld, alvast bedankt.
... Bekijk meer...Bekijk minder....

3 maanden geleden  ·  

Bekijk op Facebook

Tijdlijnfoto's19 JULI 2020 – Gert-Jan van Büseck presenteert vanmiddag tussen 12 en 1 uur “MeerMagazine” op MeerRadio.

De uizending begint met het weekoverzicht van Cees van Rhijn gevolgd door een interview met het GroenLinks gemeenteraadslid Peter Boerman. Zijn fractie heeft vragen gesteld over de geluidsnormen die gaan gelden. Er zijn consequenties voor de woningbouw stellen de VVD’ers Jurgen Nobel (wethouder) en Onno Hoes (NVM voorzitter) in een opiniestuk in De Volkskrant.
Zij willen de gezondheidsnormen aanpassen. GroenLinks stelt daar tegenover “pak het geluid bij de wortels aan” en zorg dat ook Schiphol het geluid reduceert dan komt er ook weer ruimte voor woningbouw.

Om half 1 is het de beurt aan de rubriek “Raadhuisplein” van onze politiek redacteur Henk van der Eem. Hij schets daarin ontwikkelingen op en aan het raadhuisplein in Hoofddorp.

Als laatste studiogast de voorzitter van de Voedselbank Haarlemmermeer Hans de Bats. Hij luidt de noodklok omdat de Voedselbank met een tekort aan producten te maken krijgt. Hij doet een oproep aan bedrijven en inwoners om voedsel beschikbaar te stellen.

Na de uitzending op zondag van 12.00 tot 13.00 uur is het programma terug te luisteren via UITZENDING GEMIST op de site van MeerRadio.nl.

Een herhaling is vanavond te horen van 18.00 tot 19.00 uur.

MeerRadio is te ontvangen via:
105.5 FM en 106.6 FM in heel Haarlemmermeer.
Kabelfrequentie: 89.0 FM; Ziggo: 42 + 917; KPN: 1143 + 1443;
Glasvezel: 3047; Tune-In Radio app.
Wereldwijd via: www.meerradio.nl
... Bekijk meer...Bekijk minder....

3 maanden geleden  ·  

Bekijk op Facebook

Net als meerdere Voedselbanken kampt de Voedselbank in Haarlemmermeer met ernstige tekorten aan voedsel. Voorzitter van de Voedselbank Haarlemmermeer, Hans de Bats, legt uit waarom het zo ingewikkeld is om aan voldoende voedingsmiddelen te komen. Hij blijft positief en is er van overtuigd dat er voldoende bedrijven zijn die de Voedselbank van bruikbaar voedsel kunnen voorzien.

Ben jij of ken jij zo’n bedrijf? Meld je dan via de website www.voedselbankhaarlemmermeer.nl!

Luister hier het gesprek terug met Hans in Haarlem Vandaag.
Elke werkdag is het nieuws en actualiteitenprogramma Haarlem Vandaag tussen 17:00 en 19:00 te beluisteren op Haarlem105.

https://haarlem105.nl/voedselbank-haarlemmermeer-luidt-de-noodklok/

Haarlem105
... Bekijk meer...Bekijk minder....

3 maanden geleden  ·  

Bekijk op Facebook

De week van AH 24 aug t/m 30 aug

Albert Heijn is al jaren vaste partner van Voedselbanken Nederland en doneert jaarlijks ruim 4,3 miljoen producten vanuit de DC’s én vanuit de winkels. Misschien is jouw voedselbank zelfs ook al actief met de lokale Albert Heijn. We kregen goed nieuws vanuit het hoofdkantoor van Albert Heijn. In de laatste week van augustus zullen honderden AH-winkels zich inzetten om klanten producten te laten doneren, een ideaal moment aan de start van het schooljaar.

VRIJWILLIGERS GEZOCHT:

Omdat wij deze week tussen de 150 a 200 vrijwilligers voor deze actie nodig hebben, vragen we jullie om via onderstaande link aan te geven wanneer jullie zouden kunnen helpen, 1 of meerdere dagdelen zou erg fijn zijn.

Voor elk blok zijn er minimaal 2 mensen nodig.

En heb je nog een vriend, vriendin, buurman, buurvrouw of een andere relatie die ook zou willen helpen, eenmalig of vaker, laat het ons weten.

Hieronder kunt u zich opgeven voor deze actie https://www.voedselbankhaarlemmermeer.nl/winkelrooster-per-winkel/
... Bekijk meer...Bekijk minder....

3 maanden geleden  ·  

Bekijk op Facebook

De voedselbank zoekt op vrijdagmorgen verkeersregelaars voor het uitdeelpunt Hoofddorp.
Kijk even bij :
https://www.haarlemmermeervoorelkaar.nl/hulpvragen/186397
... Bekijk meer...Bekijk minder....

4 maanden geleden  ·  

Bekijk op Facebook

Dank voor het bezoek van deze betrokken wethouder! ... Bekijk meer...Bekijk minder....

5 maanden geleden  ·  

Bekijk op Facebook

HAARLEMMERMEER – Vrijdag 5 juni steekt wethouder Johan Rip de handen uit de mouwen bij Voedselbank Haarlemmermeer. Hij wil ervaren hoe klanten in deze coronatijd hun voedselpakketten krijgen.

Ook de Voedselbank kreeg te maken met de anderhalvemeter maatregel. Sindsdien worden voedselpakketten bij het nieuwe distributiegebouw in Hoofddorp iedere week buiten uitgereikt.

Voorzitter Hans de Bats van Voedselbank Haarlemmermeer zegt dat het ingevoerde drive-thru-systeem inmiddels zo goed werkt, dat binnen 3 uur 185 huishoudens hun boodschappen in ontvangst kunnen nemen.

Vol trots wist De Bats bovendien te melden dat bij een onaangekondigde inspectie vorige week de maximale score op voedselveiligheid en procesbeheersing werd behaald.

Meernieuws van maandag 1 juni 2020 met Wethouder Rip bezoekt corona-drive-thru Voedselbank Haarlemmermeer: Hier te beluisteren: https://voedselbankhaarlemmermeer.nl/wethouder-rip-bezoekt-corona-drive-thru-voedselbank-haarlemmerm…
... Bekijk meer...Bekijk minder....

5 maanden geleden  ·  

Bekijk op Facebook

Met dank aan alle vrijwilligers en Maarten Oostwouder die de kramen ter beschikking heeft gesteld! ... Bekijk meer...Bekijk minder....

6 maanden geleden  ·  

Bekijk op Facebook

Geweldig initiatief! Bedankt alle gulle gevers!75 jaar geleden op 2 mei dropten de geallieerden voedsel boven Schiphol. Daarom houden de gezamenlijke diaconieën van de Protestantse Gemeente Hoofddorp een “Voedseldropping” voor de Voedselbank Haarlemmermeer. Lees hier aan welke producten behoefte is en hoe je die kunt afgeven: https://tinyurl.com/yd4fjfyt. Ik drop op 2 mei vanaf 1,5 meter afstand! Jullie ook? #samensterk #houvol ... Bekijk meer...Bekijk minder....

6 maanden geleden  ·  

Bekijk op Facebook