Facebook Berichten

Tijdlijnfoto's19 JULI 2020 – Gert-Jan van Büseck presenteert vanmiddag tussen 12 en 1 uur “MeerMagazine” op MeerRadio.

De uizending begint met het weekoverzicht van Cees van Rhijn gevolgd door een interview met het GroenLinks gemeenteraadslid Peter Boerman. Zijn fractie heeft vragen gesteld over de geluidsnormen die gaan gelden. Er zijn consequenties voor de woningbouw stellen de VVD’ers Jurgen Nobel (wethouder) en Onno Hoes (NVM voorzitter) in een opiniestuk in De Volkskrant.
Zij willen de gezondheidsnormen aanpassen. GroenLinks stelt daar tegenover “pak het geluid bij de wortels aan” en zorg dat ook Schiphol het geluid reduceert dan komt er ook weer ruimte voor woningbouw.

Om half 1 is het de beurt aan de rubriek “Raadhuisplein” van onze politiek redacteur Henk van der Eem. Hij schets daarin ontwikkelingen op en aan het raadhuisplein in Hoofddorp.

Als laatste studiogast de voorzitter van de Voedselbank Haarlemmermeer Hans de Bats. Hij luidt de noodklok omdat de Voedselbank met een tekort aan producten te maken krijgt. Hij doet een oproep aan bedrijven en inwoners om voedsel beschikbaar te stellen.

Na de uitzending op zondag van 12.00 tot 13.00 uur is het programma terug te luisteren via UITZENDING GEMIST op de site van MeerRadio.nl.

Een herhaling is vanavond te horen van 18.00 tot 19.00 uur.

MeerRadio is te ontvangen via:
105.5 FM en 106.6 FM in heel Haarlemmermeer.
Kabelfrequentie: 89.0 FM; Ziggo: 42 + 917; KPN: 1143 + 1443;
Glasvezel: 3047; Tune-In Radio app.
Wereldwijd via: www.meerradio.nl
... Bekijk meer...Bekijk minder....

2 weken geleden  ·  

Bekijk op Facebook

Net als meerdere Voedselbanken kampt de Voedselbank in Haarlemmermeer met ernstige tekorten aan voedsel. Voorzitter van de Voedselbank Haarlemmermeer, Hans de Bats, legt uit waarom het zo ingewikkeld is om aan voldoende voedingsmiddelen te komen. Hij blijft positief en is er van overtuigd dat er voldoende bedrijven zijn die de Voedselbank van bruikbaar voedsel kunnen voorzien.

Ben jij of ken jij zo’n bedrijf? Meld je dan via de website www.voedselbankhaarlemmermeer.nl!

Luister hier het gesprek terug met Hans in Haarlem Vandaag.
Elke werkdag is het nieuws en actualiteitenprogramma Haarlem Vandaag tussen 17:00 en 19:00 te beluisteren op Haarlem105.

https://haarlem105.nl/voedselbank-haarlemmermeer-luidt-de-noodklok/

Haarlem105
... Bekijk meer...Bekijk minder....

3 weken geleden  ·  

Bekijk op Facebook

De week van AH 24 aug t/m 30 aug

Albert Heijn is al jaren vaste partner van Voedselbanken Nederland en doneert jaarlijks ruim 4,3 miljoen producten vanuit de DC’s én vanuit de winkels. Misschien is jouw voedselbank zelfs ook al actief met de lokale Albert Heijn. We kregen goed nieuws vanuit het hoofdkantoor van Albert Heijn. In de laatste week van augustus zullen honderden AH-winkels zich inzetten om klanten producten te laten doneren, een ideaal moment aan de start van het schooljaar.

VRIJWILLIGERS GEZOCHT:

Omdat wij deze week tussen de 150 a 200 vrijwilligers voor deze actie nodig hebben, vragen we jullie om via onderstaande link aan te geven wanneer jullie zouden kunnen helpen, 1 of meerdere dagdelen zou erg fijn zijn.

Voor elk blok zijn er minimaal 2 mensen nodig.

En heb je nog een vriend, vriendin, buurman, buurvrouw of een andere relatie die ook zou willen helpen, eenmalig of vaker, laat het ons weten.

Hieronder kunt u zich opgeven voor deze actie https://www.voedselbankhaarlemmermeer.nl/winkelrooster-per-winkel/
... Bekijk meer...Bekijk minder....

3 weken geleden  ·  

Bekijk op Facebook

De voedselbank zoekt op vrijdagmorgen verkeersregelaars voor het uitdeelpunt Hoofddorp.
Kijk even bij :
https://www.haarlemmermeervoorelkaar.nl/hulpvragen/186397
... Bekijk meer...Bekijk minder....

2 maanden geleden  ·  

Bekijk op Facebook

HAARLEMMERMEER – Vrijdag 5 juni steekt wethouder Johan Rip de handen uit de mouwen bij Voedselbank Haarlemmermeer. Hij wil ervaren hoe klanten in deze coronatijd hun voedselpakketten krijgen.

Ook de Voedselbank kreeg te maken met de anderhalvemeter maatregel. Sindsdien worden voedselpakketten bij het nieuwe distributiegebouw in Hoofddorp iedere week buiten uitgereikt.

Voorzitter Hans de Bats van Voedselbank Haarlemmermeer zegt dat het ingevoerde drive-thru-systeem inmiddels zo goed werkt, dat binnen 3 uur 185 huishoudens hun boodschappen in ontvangst kunnen nemen.

Vol trots wist De Bats bovendien te melden dat bij een onaangekondigde inspectie vorige week de maximale score op voedselveiligheid en procesbeheersing werd behaald.

Meernieuws van maandag 1 juni 2020 met Wethouder Rip bezoekt corona-drive-thru Voedselbank Haarlemmermeer: Hier te beluisteren: https://voedselbankhaarlemmermeer.nl/wethouder-rip-bezoekt-corona-drive-thru-voedselbank-haarlemmerm…
... Bekijk meer...Bekijk minder....

2 maanden geleden  ·  

Bekijk op Facebook

Geweldig initiatief! Bedankt alle gulle gevers!75 jaar geleden op 2 mei dropten de geallieerden voedsel boven Schiphol. Daarom houden de gezamenlijke diaconieën van de Protestantse Gemeente Hoofddorp een “Voedseldropping” voor de Voedselbank Haarlemmermeer. Lees hier aan welke producten behoefte is en hoe je die kunt afgeven: https://tinyurl.com/yd4fjfyt. Ik drop op 2 mei vanaf 1,5 meter afstand! Jullie ook? #samensterk #houvol ... Bekijk meer...Bekijk minder....

3 maanden geleden  ·  

Bekijk op Facebook

Inzameling door Marktpleinkerk Hoofddorp: 17 kratten boodschappen!

Onder "normale"omstandigheden vind je achterin de Marktpleinkerk kratten waar kerkgangers boodschappen en geld aan de voedselbank kunnen doneren. Nu er door corona geen diensten meer gehouden worden heeft Klaas Korver, die deze inzamelingen coördineert, de kratten en een collectebus voor zijn huis gezet.

Vandaag werd de voedselbank verblijd met maar liefs 17 kratten lang houdbare boodschappen en een bedrag van € 149!
Een geweldige actie waardoor de 300 huishoudens met 950 mensen ook in de corona tijd van noodzakelijke boodschappen kunnen worden voorzien!
... Bekijk meer...Bekijk minder....

4 maanden geleden  ·  

Bekijk op Facebook

Doneer houdbare producten aan uw Voedselbank!

Door de hamsterwoede mist de voedselbank nu houdbare producten in de boodschappenpakketten voor haar klanten die zelf niet hebben kunnen hamsteren.

In de afgelopen 2 weken heeft de voedselbank veel verse
producten kunnen uitdelen. Over 2 weken verwachten we door de voorraad houdbare producten heen te zijn.

Doneer dus b.v. macaroni, rijst, pasta, jam, pindakaas, pannenkoekmeel, tomatenpuree, alles reiniger, halvarine en handzeep.

U kunt op woensdag en donderdag tussen 10:00 en 14:00 producten brengen bij de centrale loods aan de Dirk Storklaan 63A – 2132 PX op het bedrijventerrein de President in Hoofddorp.

Alvast bedankt namens de 300 huishoudens die wekelijks een gratis boodschappenpakket nodig hebben!
... Bekijk meer...Bekijk minder....

4 maanden geleden  ·  

Bekijk op Facebook

Vandaag zaterdag 28 maart is er een winkelinzameling bij JUMBO Centrum Hoofddorp. Er staan kratten waar u het eten in kunt leggen, op boodschappen bordjes hebben we gezet wat we graag gedoneerd zouden willen hebben.

Houd afstand bij het zelf in de kratten doen van uw producten.

U kunt tot 16.00 uw donatie in de kratten komen doen.

Alvast heel erg bedankt namens alle klanten van de Voedselbank Haarlemmermeer
... Bekijk meer...Bekijk minder....

4 maanden geleden  ·  

Bekijk op Facebook

Wij zijn met SPOED op zoek naar 500 eierdozen.

Dus, bent u een bedrijf, instelling of particulier en heeft u ze over, dan ontvangen we ze graag op de Dirk Storklaan 63A in Hoofddorp, inrijden op de Henri Wenckebachreef en dan 2e parkeerplaats. Alvast bedankt voor uw hulp.

Stuur uw bericht naar secretaris@voedselbankhaarlemmermeer.nl
... Bekijk meer...Bekijk minder....

4 maanden geleden  ·  

Bekijk op Facebook

OP DIT MOMENT VOLDOENDE AANMELDINGEN voor chauffeurs die een bakwagen kunnen rijden (rijbewijs BE)!

Voor de bevoorrading van onze uitdeelpunten in Nieuw-Vennep, Badhoevedorp en Zwanenburg is er door uitval van de huidige vrijwilligers voor as vrijdag, 27 maart dringend behoefte aan chauffeurs.
Vrijdagmorgen van 07.15 uur bij loods in Hoofddorp tot 10:30 uur.
... Bekijk meer...Bekijk minder....

4 maanden geleden  ·  

Bekijk op Facebook

Het wordt een goede uitdeel op vrijdag 20 maart!

De loods medewerkers en chauffeurs hebben keihard gewerkt om het voedsel dat door de vele Haarlemmermeerse bedrijven en particulieren ter beschikking werd gesteld te verwerken tot goede pakketten. Die pakketten worden vrijdag op onze 6 uitdeelpunten uitgereikt aan 300 huishoudens.

Deze keer krijgen we hulp van extra vrijwilligers om de uitdeel conform de RIVM richtlijnen te laten verlopen. Er zullen bij de uitdeel rijen gaan ontstaan, maar op deze manier kunnen we de voedselbank Haarlemmermeer open houden.

Dank aan alle vrijwilligers en gulle gevers!
... Bekijk meer...Bekijk minder....

5 maanden geleden  ·  

Bekijk op Facebook

Voedselbank vraagt voor vrijdagmorgen verkeersregelaars voor uitdeel in Hoofddorp.

Op vrijdagmorgen worden op het uitdeelpunt Hoofddorp de voedselpakketten uitgedeeld aan 185 huishoudens.
Vanwege corona kunnen we een beperkt aantal klanten binnen laten en moet de toestroom naar het uitdeelpunt geregeld gaan worden.

Daarvoor hebben we verkeersregelaars nodig die aan de klanten uitleg geven over de nieuwe procedure en die zorgen voor de doorstroom.

Het uitdeelpunt Hoofddorp ligt op de President aan de Dirk Storklaan 63a naast het gebouw van Master Totaalinrichting in Hoofddorp.

Vrijdag van 09:00 tot 13:00 uur.

N.B.: in verband met de privacy regels van de Voedselbank zullen wij u vragen om een vrijwilligers overeenkomst te ondertekenen.

Aanmelding bij tel: 06-44708028.
... Bekijk meer...Bekijk minder....

5 maanden geleden  ·  

Bekijk op Facebook

To my network please share! ... Bekijk meer...Bekijk minder....

5 maanden geleden  ·  

Bekijk op Facebook